Welcome
2018 Valley Intro's
2017 Valley Intro's
2016 Valley Intro's
2014-15 Intro's
2013 Valley Intro's
2012 Valley Intro's
2011-09 Intro's
2008-05 Intro's
Hosta archive
Hosta Archive A-F
Hosta Archive F-M
Hosta Archive N-S
Neptune
Oh Cindy
Hosta okamotoi
On Stage
One Man's Treasure
Paradise Island
Paradise Lightning
Paradise Surprise
Pete's D. Satellite
Purple Boots
Rain Forest
Rainforest Sunrise
Raspberry Sorbet
Red Imp
Red Sox
Regal Surpreme
Remember Me
Sea Gulf Stream
Sea Sunrise
Sky Dancer
Spring Fling
Stingray
Stitch in Time
Summers Gift
Schrödingers Cat
Hosta Archive T-Z
Hosta's hybridizing
New Valley seedlings
Hosta articles
Hosta pictures
Guestbook
Search Engine
Contact
Sitemap
Hosta Valley Book

Hosta 'Red Imp'

Hosta 'Red Imp'

(Ran Lydell, NR)

 

 

Veel hosta liefhebbers hebben wel een bepaald aantal hosta's waar men jaren van droomt en die ze erg  graag in hun collectie zouden willen opnemen. Om verschillende redenen wil dat dan niet echt makkelijk lukken. Vaak is de belangrijkste reden, dat deze hosta alleen maar OS (Original Stock) aangeboden wordt en dan ook nog maar een enkele neus per jaar bij de kweker zelf, bijvoorbeeld in het geval van Hosta 'Red Imp' bij Ran Lydell in Dunkirk, State New York (Amerika).

 

Hosta 'Red Imp' was ook zo'n hosta voor mij. Jaren lang wilde ik hem graag erg hebben, maar kon ik er maar niet aan komen. Gelukkig is het mij afgelopen jaar eindelijk dan gelukt en heb ik zo'n schitterend exemplaar Red Imp (OS) bij mij in de Hosta Valley Collectie staan.

 

 

 

Hosta 'Red Imp' is, zoals al eerder vermeld, bij Ran Lydell ontstaan. Het begon allemaal met het uitzaaien van een hoeveelheid (uit het wild verzameld) Hosta longipes zaad uit Japan. Hier kwamen een paar prachtige zaailingen uit.  Deze zaailingen heeft Ran toen verder gebruikt om mee te kruisen. Ran kruiste een zaailing met een klein bladige pycnophylla die hij had geselecteerd en hieruit kwam als resultaat Hosta 'Red Imp' naar voren.

 

Hosta 'Red Imp' is het best te omschrijven als een elegante hosta met prachtige rode bladstelen en een mooi blad met een gegolfde bladrand met tevens een schitterende witte onderkant. Een echte juweel!!!!!

© All work on this website is copyright to Hostavalley.com (Jeroen Linneman). This includes all images.