Welcome
2018 Valley Intro's
2017 Valley Intro's
2016 Valley Intro's
2014-15 Intro's
2013 Valley Intro's
2012 Valley Intro's
2011-09 Intro's
2008-05 Intro's
Hosta archive
Hosta Archive A-F
Hosta Archive F-M
Hosta Archive N-S
Neptune
Oh Cindy
Hosta okamotoi
On Stage
One Man's Treasure
Paradise Island
Paradise Lightning
Paradise Surprise
Pete's D. Satellite
Purple Boots
Rain Forest
Rainforest Sunrise
Raspberry Sorbet
Red Imp
Red Sox
Regal Surpreme
Remember Me
Sea Gulf Stream
Sea Sunrise
Sky Dancer
Spring Fling
Stingray
Stitch in Time
Summers Gift
Schrödingers Cat
Hosta Archive T-Z
Hosta's hybridizing
New Valley seedlings
Hosta articles
Hosta pictures
Guestbook
Search Engine
Contact
Sitemap
Hosta Valley Book

Hosta 'Sea Gulf Stream'

(M. Zilis, M. Seaver, A. Malloy, 1999)

 

Hosta 'Sea Gulf Stream' is een sport afkomstig uit Hosta 'Sea Gold Star'. Deze Hosta 'Sea Gold Star' is op haar beurt afkomstig van Mildred Seaver (1984). Mildred Seaver is één van Amerika's bekendste hosta veredelaars van de de afgelopen 20 jaar en heeft veel prachtige Hosta's op haar naam staan. Mildred Seaver was niet verantwoordelijk voor de introductie van 'Sea Gulf Stream' zelf, maar wel voor de naamgeving ervan. Wel heeft ze vele andere (ongeveer 80) hosta's geïntroduceerd. De meeste van deze hosta's zijn in de 80- en 90tiger jaren geïntroduceerd.

Veel van deze hosta's vallen vooral op door hun bladvorm en de prima habitus.

 

 

 

Een groot aantal van de hosta's van Mildred Seaver begint met "Sea......" en zijn zo dus ook makkelijk te herkennen. Zo bestaat er Sea Dream, Sea Monster, Sea Lotus Leaf, Sea Octopus, Sea Thunder, Sea Gold Star, etc.

De Hosta 'Sea Gold Star' (M. Seaver, 1984) is weer een zaailing van Hosta 'Wagon Wheels' (Minks, 1971). Deze laatste is een Hosta met een sieboldiana achtergrond. De roots van deze Hosta 'Sea Gulf Stream' liggen hier.

Toch beginnen niet alle van haar afkomstige hostas met 'Sea......'. Zo is ze ook verantwoordelijk geweest voor Hosta 'Allan P. McConnell', H. 'Spilt Milk', H. 'Komodo Dragon', H. 'High Noon', Lucy Vitols, etc. Toch niet zo maar de eerste de beste hosta's, maar befaamde planten die door hun prima eigenschappen gemeengoed zijn geworden in de Hosta wereld.

 

De, duidelijk zichtbare, gegolfde bladrand.

 

Het blad van deze Hosta 'Sea Gulf Stream' is geel/groen en heeft een sterk gegolfde rand. Ook is het blad voorzien van een opvallende getande rand. Dit is iets wat je niet vaak bij hosta's ziet.

De bladnerven zijn mooi duidelijk zichtbaar. Het blad van deze 'Sea Gulf Stream' is tevens zeer stevig.

Dit alles zorgt ervoor dat deze Hosta een prima Habitus heeft en dus een sterke tuinplant is. Volgens mij is dit weer een juweel van een Hosta en mag hij/zij niet ontbreken in een tuin!!!!!

 

© All work on this website is copyright to Hostavalley.com (Jeroen Linneman). This includes all images.