Welcome
2018 Valley Intro's
2017 Valley Intro's
2016 Valley Intro's
2014-15 Intro's
2013 Valley Intro's
2012 Valley Intro's
2011-09 Intro's
2008-05 Intro's
Hosta archive
Hosta Archive A-F
Hosta Archive F-M
Hosta Archive N-S
Hosta Archive T-Z
Tea and Crumpets
Theodore Roosevelt
Thomas Jefferson
Tortifrons
Turnabout
Tyler's Treasure
Ulysses S. Grant
Uncle Albert
Victory
War Paint
Winfield Blue
White Caps
Zachary Taylor
Hosta's hybridizing
New Valley seedlings
Hosta articles
Hosta pictures
Guestbook
Search Engine
Contact
Sitemap
Hosta Valley Book

Hosta 'Uncle Albert'

Hosta 'Uncle Albert'

(Wasitis, NR)

 

Er zijn hosta's en natuurlijk ook......... hosta's, maar deze Hosta 'Uncle Albert' is een echte hosta. Voor mijzelf zelfs een sublieme hosta!  Hosta 'Uncle Albert' is geïntroduceerd door de Amerikaan Charles Wasitis (Bridgewood Gardens) en is dan ook een absolute topper onder de hosta's, een juweel!

Voor de hosta liefhebbers die deze hosta totaal niets zegt, kan ik vertellen dat Hosta 'Uncle Albert' zeker ook geen kleine hosta is en dat is aan de herkomst(kruising) dan ook wel te zien. Hosta 'Uncle Albert' is ontstaan uit de kruising tussen  Hosta hypoleuca x H. kikutii ‘Caput Avis’ . Het resultaat is een mooi, groot en krachtig blad met duidelijke bladnerven (eigenschap 'Caput Avis') en een witte achterkant (eigenschap hypoleuca). Het blad heeft tevens een licht gegolfde bladrand. Ook zijn de bloemen van 'Uncle Albert' en de bloemstengel zeer uitzonderlijk.

 

Hosta 'Uncle Albert' is nog niet zolang op de markt en op dit moment alleen nog sporadisch verkrijgbaar (Original Stock). Er is daarentegen wel veel vraag naar en hij wordt hoog gewaardeerd door veredelaars en is dan ook zeer geliefd als veredel hosta. De zaailingen van 'Uncle Albert' zijn uniek en van hoog niveau. Velen hiervan zijn al geïntroduceerd.

Gezien het feit dat deze hosta nog niet zo erg lang op de markt is en alleen aanwezig bij een beperkte groep verzamelaars, zal er de komende jaren nog wel veel vraag naar zijn.

 

De reeds bekende nakomelingen zijn de introducties van Wasitis zelf. Zo zijn er een aantal goede introducties met namen als: H. 'Miss American Pie', H. 'Big Bopper', H. 'Purple Rain', H. 'Mustang Sally', H. 'Dreamboat Annie' en H. 'Peggy Sue'.

 

 

© All work on this website is copyright to Hostavalley.com (Jeroen Linneman). This includes all images.