Welcome
Hosta's hybridizing
New Valley seedlings
Hosta articles
Giant Hostas........
Doug Beilstein 2
Olga Petryszyn 1
Olga Petryszyn 2
Snails and cupper
V. new seedlings
Hosta pictures
Guestbook
Search Engine
Contact
Sitemap
Hosta Valley Book

Doug Beilstein's Garden.

 

De onder auspiciën van de American Hosta Society, jaarlijks gehouden Hosta Convention vond dit jaar (2005), zoals al eerder vermeld, plaats in Cleveland, Ohio. Een belangrijk onderdeel naast de Hosta leafshow zijn o.a de gardentours die er in de omgeving van de convention stad gehouden worden. Gedurend deze dagen worden met veel bussen de deelnemers van de convention naar verschillende hostatuinen en kwekerijen gebracht. Dit jaar was het een zeer interresante Hosta convention, aangezien er in Ohio en omgeving veel te beleven valt op Hosta gebied. Zo wonen hier Peter & Jean Ruh (Homestead Division),Van & Shirley Wade, Bob Kuk etc. en dus zijn er dan ook veel fantastische hosta collecties te bewonderen.

 

 

 

Na mijn mening misschien wel de belangrijkste tuin en collectie uit dit rijtje bezoeken is we lhet bezoek aan Doug Beilstein in Mansfield, Ohio.

Doug Beilstein, tandarts in zijn dagelijkse leven, is medelid van de Hosta veredelaars groep Foosf (samen met o.a. Ron Livingston, Brian & Virginia Skaggs, Bev & Dave Stegeman, Alttara Scheer en Kent Terpening). Deze groep veredelaars creëren allemaal èèn voor èèn prachtige hosta's, die niet makkelijk te verkrijgen zijn bij de hostakwekers. Dat is wel jammer, aangezien het hier we om juweeltjes van hosta's gaat, maar maakt het ook wel weer zeer exclusief.

 

In deze reeks foto's van Douglas Beilstein tref je beelden aan van zijn zaailingen, zijn werkplek, zijn eigen Hosta collectie en veel meer. De foto's zijn gemaakt tijdens de conventie tour (ook door o.a. Kathie Sisson) en ook tijdens de aansluitende "Ring of Erie" tuinreis die ik zelf daarna met een select groepje met Ned/Belg/Brit. Hosta liefhebbers heb gedaan.

Het begin van Doug Beilstein z'n interesse in Hosta's loopt al van meer dan 10 jaar terug. In het begin kocht hij o.a veel hosta's bij Van Wade die niet ver van zijn huis in Mansfield af ligt. Toch echter in 1994 starte Doug voor het eerst echt met een echte eigen Hosta collectie en twee jaar later ook met het zelf uitzaaien van hosta's. Eerst nog OP en weer twee jaar later ook bewuste kruisingen met behoorlijk zeldzaame breeders, die hij voor een groot gedeelte koopt bij Mary Chastain (bekend van de Lakeside hosta's).

 

 

Doug Beilstein in zijn veredel kas.

 

Tegenwoordig heeft Doug in zijn hosta veredelprogamma al tussen de 1000 en 2500 zaailingen per jaar. Na een aantal jaren heeft hij daar, nu nog, een kleine 3000 uitgeselecteerde hosta zaailingen van twee tot acht jaar oud aan overgehouden. Een groot aantal van deze geselecteerde zaailingen staan in zijn schaduw tunnel in het bos bij zijn woonhuis. De rest, "tweede keus" stonden de afgelopen jaren op een stuk grond dat Blueberry Patch heet. De hosta zaailingen stonden hier jaren prima. Totdat hij dit stuk grond, waar hij mede eigenaar van was, vanwege omstandigheden moest verkopen. Daardoor zijn veel van de daar aanwezige zaailingen door Doug weg gegeven of verkocht.

Eind 2005 moet het stuk grond opgeleverd worden en staan nu zijn (top) geselecteerde Hosta's rond zijn huis en de rest verder bij veel, veel hosta liefhebbers in de tuin.


Hier volgt de foto-impressie van Doug Beilstein garden:

Kijk naar Doug Beilstein 2

© All work on this website is copyright to Hostavalley.com (Jeroen Linneman). This includes all images.