Welcome
New intro 2021
Valley's AB
Valley's CD
Valley's EFG
Valley's HIJ
Valley's KLM
Valley's NOP
Valley's QRS
Valley's TUV
Valley's Traveler
V. Tainted Love
V. Undressed Wu
V. Top
V. Teen Spirit
V. Toss the Boss
Valley's Unicorn
V. Tonkatsu
V. Vanilla Sticks
Valley's Tasuki
Valley's Vintage
Valley's Teen Spirit
Valley's Up
Valley's WXYZ
Nieuwe pagina
Hosta's hybridizing
New Valley seedlings
Hosta articles
Hosta pictures
Guestbook
Search Engine
Contact
Sitemap
Hosta Valley Book

 

 

H.'Valley's Vanilla Sticks'

ONIR 2008 Jeroen Linneman

 

Hosta 'Valley's Vanilla Sticks'


 

Hosta 'Valley's Vanilla Sticks' is samen met Hosta 'Valley's Chute-the' de tweede Valley's hosta die in begin 2007 op de markt komt. Hosta 'Valley's Vanilla Stick's' komt uit hetzelfde zaaibed als 'Sub Four' en 'Valley's Chute-the-Chute. Hij is dus een Hosta 'Kifukurin Ubatake' hybride. Ook deze 'Valley's Vanilla Sticks' is een kleine hosta en wordt ongeveer 15 cm. hoog.

Wel is verschil duidelijk te zien in blad en bloemstengel t.o.v de anderen. Hosta 'Valley's Vanilla Sticks' heeft een prachtig grijsblauw berijpt, duidelijk generfd en ovaal blad. Dit blad wordt later in het seizoen groener van kleur. De achterkant van het blad is licht wit berijpt. De bladstelen zijn licht paars gespikkeld.

 

 

Het meest opvallende aan 'Valley's Vanilla Sticks' zijn de prachtige, paars gespikkelde lange bloemstengels, die uit deze blauwgrijze hosta komen. De combinatie blad, bloemstengel en bladsteel maakt deze kleine hosta tot een echte eye-catcher. Hij is tevens zeer geschikt voor in een pot.

 

Jonge plant.

 

Bijna had Hosta 'Valley's Vanilla Sticks' niet meer bestaan!

Ik had deze hosta tijdens zijn tweede groei-jaar uit een partij zaailingen geselecteerd, en als niet voldoende beoordeeld. Hij viel gewoon niet genoeg op!! Ik heb de hosta toen ergens aan de kant gezet, met de bedoeling om hem later weg te gooien. Door omstandigheden kwam ik daar niet aan toe (je weet wel hoe dat gaat met het weggooien van hosta zaailingen...) en toen ze er één jaar later nog stonden, viel hij me wel op.

Nu zag ik plotseling dat deze hosta zich prachtig had ontwikkeld en er heel anders uitzag dan een jaar eerder (dit gebeurt wel vaker bij hosta zaailingen) en zie hier het resultaat. Werkelijk een juweel, vooral als je nagaat dat het hier om een kleine hosta gaat.

 

Het uitlopen van 'Valley's Vanilla Sticks' vroeg in het voorjaar.

 

 

'Valley's Vanilla Sticks'  is net als Hosta 'Valley's Chute-the-Chute' zeer geschikt voor in een pot. Vanaf begin 2007 zijn beide hosta's voor het eerst in (beperkte mate) verkrijgbaar bij een paar verkoopadressen.

 

© All work on this website is copyright to Hostavalley.com (Jeroen Linneman). This includes all images.