Welcome
New intro 2021
Valley's AB
Valley's CD
V. Cactus Bowl
V. Cathedral
Valley's Chaperone
V. Chute-the-Chute
V. Cloudbuster
V. Cloudy Bay
V. Cover Lady
V. Curly Lagoon
V. Curly Wurly
V. Dancing Lady
V. Dancing Water
Valley's Dandy
V. Dark Horse
Valley's Double
V. Double Dutch
Valley's EFG
Valley's HIJ
Valley's KLM
Valley's NOP
Valley's QRS
Valley's TUV
Valley's WXYZ
Nieuwe pagina
Hosta's hybridizing
New Valley seedlings
Hosta articles
Hosta pictures
Guestbook
Search Engine
Contact
Sitemap
Hosta Valley Book

 

H.'Valley's Chute-the-Chute'

ONIR 2008 Jeroen Linneman

 

Hosta 'Valley's Chute-the-Chute'


 

Hosta 'Valley's Chute-the-Chute' is een eigen introductie uit Hosta Valley en is afkomstig uit hetzelfde zaaibed als Hosta 'Valley's Vanilla Sticks' en Hosta 'Sub Four'. Het is dus een Hosta 'Kifukurin Ubatake' hybride. Wel is duidelijk het verschil te zien in bladvorm en bloeistengel t.o.v Valley's Vanilla Sticks.

Hosta 'Valley's Chute-the-Chute' heeft klein, stevig en langwerpig blad, dat puntig toeloopt. Ook deze Chute-the-Chute (Chute = glijbaan, Chute-the-Chute= glijbaan in zwembad) is, net als 'Valley's Vanilla Sticks', een kleine hosta en wordt ongeveer 10 cm. hoog.

Het blad van Hosta 'Valley's Chute-the-Chute' is in het voorjaar opvallend (brons) geel van kleur. Naarmate het seizoen vordert, wordt het blad groener, om in augustus te eindigen in licht (appel)groen. Opvallend detail zijn ook de donkere spikkels op de bladstelen. Het blad van 'Valley's Chute-the-Chute' blijft tot laat in de herfst in goede conditie.

Hosta 'Valley's Chute-the-Chute' is net als 'Valley's Vanilla Sticks' zeer geschikt voor in een pot. Vanaf begin 2007 zijn beide hosta's voor het eerst in (zeer beperkte mate) verkrijgbaar in Europa en Amerika.

 

 

 

 

 

 

 

© All work on this website is copyright to Hostavalley.com (Jeroen Linneman). This includes all images.